Звернення до лідерів країн G7: Зеленський назвав три кроки, які прискорять настання миру

Читать на русском
Країни G7 мають зробити три кроки, які прискорять настання миру в Україні - це надання ЗСУ танків, захист української енергетики від обстрілів росії та дипломатія.

Країни G7 мають зробити три кроки, які прискорять настання миру в Україні - це надання ЗСУ танків, захист української енергетики від обстрілів рф та дипломатія.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час звернення до лідерів країн G7.

«Росія продовжує агресію, а отже, має бути продовжено і підтримку України. Наступного року – так само як і цього року. Але крім цього, ми маємо зробити й давно очікувані кроки – те, що прискорить настання миру. Я перерахую ці кроки. Їх три», - заявив Зеленський.

Хто зі світових лідерів приїжджав до України за час повномасштабної війниПрезиденти та прем'єри яких країн приїжджали до України за час повномасштабної війни з росією – на інфографіці.

За його словами, Україна потребує сучасних танків і цю оборонну можливість слід відкрити. Також ЗСУ потрібні артилерія, снаряди до неї, далекобійні ракети та реактивні системи. Президент додав, що результативнішою буде Україна з такою зброєю, тим коротшою буде російська агресія.

«Другий – нова міцність. Маємо зберегти і наступного року фінансову, енергетичну та соціальну стабільність. Не програти в цьому – це виграти у всьому. Зокрема, надійний захист української енергетики від російських ракет та іранських дронів буде захистом усієї Європи, оскільки цими ударами росія провокує гуманітарну та міграційну катастрофу не лише для України, а й для всього ЄС», - додав президент.

Окремо Зеленський наголосив на кроку дипломатії. Він зазначив, що Україна завжди була лідером переговорних зусиль та робила все, щоб зупинити російську агресію. На саміті G20 Зеленський запропонував «формулу миру». Йдеться про 10 чітких пунктів, які цілком реально виконати.

Також президент запропонував скликати спеціальний саміт – Global Peace Formula Summit – щоб визначитися, як і коли можна буде реалізувати пункти української «формули світу».

Нагадаємо, країни G7 запевнили, що підтримуватимуть Україну і мають намір посилювати економічний тиск на росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: