Агітував за приєднання Запоріжжя до росії: диякону УПЦ МП повідомлено про підозру

Читать на русском
СБУ викрила диякона однієї із церков Запорізької єпархії УПЦ МП, який публічно схвалював проведення незаконного референдуму.

СБУ викрила диякона однієї з церков Запорізької єпархії УПЦ МП, який публічно схвалював проведення незаконного «референдуму» про нібито «приєднання» регіону до росії.

Про це повідомила пресслужба відомства у суботу, 10 грудня.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Раніше диякон активував профіль у забороненій соцмережі «Вконтакте» і від свого імені поширював заклики прокремлівських блогерів на підтримку фейкового плебісциту. Він також коментував російські публікації, агітуючи людей йти на «виборчі дільниці» та «голосувати» на користь росії. У своїх повідомленнях чоловік заперечував існування українського народу, його мови та культури.

Також клірик ставив під сумнів державний суверенітет та територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах.

Матеріали для свого деструктивного контенту диякон брав із пропагандистських пабліків російської соцмережі, зокрема «русская весна».

Незалежна експертиза підтвердила підривну діяльність диякона.

Йому повідомили про підозру за статтями про виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікації її учасників, навмисні дії, спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі (ст.436-2, ч.1 ст.161 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше СБУ сповістила про підозру священику Києво-Печерської Лаври, який прославлял «русский мир».

Сьогодні силовики проводять обшуки на об'єктах УПЦ МП у Харкові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: