У справі плівок голови ОАСК Вовка призначили вже третю колегію суддів

Читать на русском
Автоматизований розподіл визначив уже третю колегію суддів у справі про зловживання в столичному адмінсуді, які зафіксовані на аудіозаписах з кабінету керівника суду.
Павло Вовкфото: babel.ua

Вищий антикорупційний суд визначив уже третю колегію суддів у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, суддів ОАСК та інших осіб у створенні злочинної організації з метою зловживань.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 25 липня, повідомляє «Слово і діло».

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22 липня 2022 року було визначено колегію суддів у складі головуючого Сергія Мойсака, суддів Наталії Мовчан і Володимира Воронька. Підготовче засідання призначили на 3 серпня о 15:30.

Як відомо, у справі обвинувачують голову ОАСК Вовка (створив і очолив злочинну організацію, яка за гроші ухвалювала рішення), його заступників Євгена Аблова і Володимира Келеберду, суддів ОАСК Олексія Огурцова, Ігоря Качура, Ігоря Погрібніченка, Богдана Саніна, колишнього керівника Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, ексчленів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Остапця та Миколу Сіроша, а також адвоката Олександра Кротюка.

Раніше НАБУ оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки в суд НАБУ відправила в Офіс генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: