«Плівки Вовка»: адвокати намагалися оскаржити рішення на користь НАБУ і САП

Читать на русском
Апеляційна палата відмовилася відкривати провадження за скаргою адвокатів підозрюваних на рішення про пришвидшення передачі до суду справи.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася розглядати скаргу адвоката голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка на рішення суду, яке дозволяє передати до суду справу про плівки в червні 2022 року.

Про це йдеться в ухвалі АП ВАКС від 10 листопада, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 жовтня слідчий суддя антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного суду про пришвидшення передачі до суду справи про «плівки Вовка». Суд дозволив адвокатам та підозрюваним ознайомлення з матеріалами справи до 15 червня 2022 року. Після цієї дати мають скерувати до суду обвинувальний акт.

Втім не погоджуючись з таким рішенням, адвокат Вовка подав апеляційну скаргу. Він вказував, що рішення слідчого судді незаконна і постановлена за істотного порушення вимог кримінального процесуального закону, як винесену слідчим суддею поза межами повноважень. Однак апеляційна палата не відкрила провадження за скаргою, бо це рішення не підлягає оскарженню, згідно КПК.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація приймала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт і бізнес-кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК нібито використовував схему з надання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом і з заздалегідь визначеним результатом.

Окрім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито приймали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали в ВРП і ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: