САП скерувала до суду справу про плівки голови Окружного адмінсуду Києва Вовка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили досудове розслідування у справі про зловживання у столичному окружному адмінсуді.
Павло Вовкфото: babel.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про зловживання в Окружному адміністративному суді Києва, де серед обвинувачених є голова суду Павло Вовк, його заступник Євген Аблов та ще 9 людей.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно голови та суддів Окружного адміністративного суду м. Києва, які обвинувачуються у зловживаннях в ОАСК, вчинених у змові з низкою інших осіб, а саме у вчиненні спроб захоплення державної влади, перешкоджанні роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також участі у злочинній організації і зловживанні впливом», – інформує прокуратура.

За версією обвинувачення, заступники голови ОАСК, судді ОАСК, голова Державної судової адміністрації України та ще два адвоката діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у роботі ВККСУ. Фактично зазначена організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах.

«Під час досудового слідства вказані особи неодноразово ухилялися від органу досудового розслідування, порушували процесуальні обов'язки, чим фактично перешкоджали завершенню розслідування», – додали у САП.

За інформацією «Слово і діло», обвинувальний акт було особисто вручено лише колишньому голові ДСА Зеновію Холоднюку. Всі інші обвинувачені ухиляються від вручення документів, які їм було направлено поштою.

Як відомо, антикорупційний суд наклав на Вовка 4204 грн грошового стягнення через постійні неявки до суду.

Раніше НАБУ оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки в суд НАБУ відправила в Офіс генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: