ВАКС застосував привід до голови ОАСК Вовка та його заступника Аблова

Читать на русском
Антикорупційний суд через неявку обвинувачених керівника, його заступника та суддів столичного адмінсуд вирішив застосувати примусовий привід.
Павло Вовкфото: babel.ua

Вищий антикорупційний суд зобов'язав здійснити привід голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, його заступника Євгена Аблова, а також суддів Ігоря Качура та Ігоря Погрібніченка. Їх обвинувачують у зловживаннях в суді.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«Колегією суддів ВАКС застосовано привід до обвинувачених голови Окружного адміністративного суду Києва, заступника голови ОАСК та двох суддів цього суду. Наступне засідання відбудеться 18 листопада», – сказала вона.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про голову ОАСК Вовка, його заступника Аблова, суддів Погрібніченка та Качура.

Як відомо, у справі обвинувачують голову ОАСК Вовка (створив і очолив злочинну організацію, яка за гроші ухвалювала рішення), його заступників Євгена Аблова і Володимира Келеберду, суддів ОАСК Олексія Огурцова, Ігоря Качура, Ігоря Погрібніченка, Богдана Саніна, колишнього керівника Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, ексчленів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Остапця та Миколу Сіроша, а також адвоката Олександра Кротюка.

Раніше НАБУ оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки в суд НАБУ відправила в Офіс генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: