Справа плівок голови ОАСК Вовка: змінилася чергова колегія суддів

Читать на русском
Антикорупційний суд ніяк не може розпочати підготовче засідання за обвинуваченням керівництва та суддів столичного адмінсуду.

Вищий антикорупційний суд визначив нову, четверту колегію суддів у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, суддів ОАСК та інших осіб у створенні злочинної організації з метою зловживань.

Про це йдеться у звіті автоматизованого розподілу справ від 4 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, авторозподілом було визначено колегію суддів у складі: головуючого Віктора Ногачевського, суддів Ігоря Строгого і Маркіяна Галабалу. Попередню колегію змінили через самовідвід судді Володимира Воронька, оскільки він розглядав клопотання на досудовому розслідуванні, зокрема, про тимчасовий доступ та арешту майна.

«Заяву судді Воронька Д.В. про самовідвід у кримінальному провадженні №52019000000000522 від 21.06.2019 - задовольнити. Матеріали кримінального провадження №52019000000000522 від 21.06.2019 передати до управління документообігу та організаційного забезпечення апарату Вищого антикорупційного суду для визначення судді в порядку, передбаченому статтею 35 КПК України», – йдеться в рішенні від 3 серпня.

Як відомо, у справі обвинувачують голову ОАСК Вовка (створив і очолив злочинну організацію, яка за гроші ухвалювала рішення), його заступників Євгена Аблова і Володимира Келеберду, суддів ОАСК Олексія Огурцова, Ігоря Качура, Ігоря Погрібніченка, Богдана Саніна, колишнього керівника Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, ексчленів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Остапця та Миколу Сіроша, а також адвоката Олександра Кротюка.

Раніше НАБУ оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки в суд НАБУ відправила в Офіс генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: