Мінний терор буде серед пунктів обвинувачення проти рф за агресію – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський розповів про російський мінний терор. За його словами, відповідне питання буде серед пунктів обвинувачення проти росії за агресію.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що мінний терор є формою небезпеки, якій доведеться протидіяти роками. Він також посмертно нагородив поліцейських, які загинули на Херсонщині внаслідок вибуху російських мін.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, росіяни намагаються залишити після себе якнайбільше смертельних пасток. Зокрема, закопаних фугасів, розтяжок, замінованих будівель, машин та інфраструктури. Загалом йдеться про понад 170 тисяч квадратних кілометрів небезпечної території.

Путін став невдахою року за версією PoliticoУ Politico вважають, що мрія путіна про велику росію навряд чи здійсниться. Натомість вторгнення в Україну зробило рф країною третього сорту, нездатною перемогти противника, якого вона недооцінювала і зневажала.

«Я впевнений: це буде серед пунктів обвинувачення проти росії за агресію – саме мінний терор. Який навіть іще жорстокіший і підліший, ніж ракетний, бо немає такої протимінної системи, яка могла б знищити хоча б частину загрози, як це робить наша ППО», – наголосив Зеленський.

Президент додав, що влада наразі працює, щоб підтримати і посилити чергові санкційні кроки проти країни-агресора з боку європейських американських та інших партнерів. Зокрема, триває робота там 9 пакетом санкцій ЄС.

Крім того, очікуються рішення щодо схем обходу антивоєнних санкцій, включно з фінансовими та енергетичними. Також готуються кілька важливих заходів, під час яких обговорять питання захисту і відновлення прав українців, а також відбуви нашої держави.

Нагадаємо, американське видання Politico назвало президента Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи.

Також напередодні американський журнал Time назвав Зеленського та «дух України» людиною 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: