В енергосистемі України значний дефіцит електрики: названо причини

Читать на русском
В енергосистемі України значний дефіцит електроенергії – насамперед через наслідки обстрілів. Ситуацію ускладнюють погодні умови.

На ранок 8 грудня в енергосистемі України зберігається значний дефіцит електроенергії. Насамперед це викликано пошкодженнями під час ракетних ударів електростанцій та високовольтної мережі.

Про це повідомляє «Укренерго».

Відключення електрики у Києві можуть тривати до весни – КличкоУ Києві не будуть проводити повну евакуацію у разі блекауту через російські удари. Можливий лише тимчасовий переїзд деяких категорій людей до передмістя.

Ситуація також ускладнюють погодні умови: у багатьох регіонах на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру спричиняють зледеніння проводів та їхнє пошкодження.

У компанії повідомили, що найскладніша ситуація зберігається у східному регіоні: «Ввечері ворог знову піддав масованому артилерійському обстрілу кілька районів. Там, де дозволяє ситуація, проводиться обстеження стану електромереж. Після отримання допуску від військових будуть розпочаті ремонтні роботи».

Продовжуються аварійно-відновлювальні роботи у Київській та Одеській областях. В Одесі триває процес підключення побутових споживачів за резервними схемами.

На тлі таких складнощів у кількох областях уже введено режим аварійних відключень.

Нагадаємо, напередодні про ситуацію з енергозабезпеченням Києва розповів гендиректор компанії Yasno. За його словами, найважча ситуація на лівому березі столиці – споживачі одержують лише до 30% потрібного обсягу.

Президент Володимир Зеленський увечері повідомив, що найбільше відключень світла у Києві та області, Львівській, Житомирській, Хмельницькій, Полтавській, Вінницькій та Закарпатській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: