Зеленський став людиною року за версією Financial Times

Читать на русском
Financial Times обрало Володимира Зеленського людиною року. Видання пише, що він став втіленням мужності та стійкості українського народу, а також прапороносцем ліберальної демократії.
Фото: Financial Times

Президента України Володимира Зеленського названо людиною року за версією британського видання Financial Times.

Як пише видання, такий вибір було зроблено, оскільки «Зеленський став втіленням мужності та стійкості українського народу у його боротьбі проти російської агресії». Президента України назвали антиподом володимира путіна, який ховається в Кремлі і чия одержимість відновленням імперії коштувала десятки, а можливо, й сотні тисяч життів.

Відновлення енергосистеми та мир на умовах України: що Зеленський пообіцяв упродовж дев'ятого місяця війниЯкі обіцянки Володимир Зеленський давав упродовж дев'ятого місяця війни – у матеріалі Слово і діло.

У своїй статті FT порівнює Зеленського з прем'єр-міністром Британії Вінстоном Черчілем, який виступав по радіо, щоб згуртувати країну під час бліц-кригу: президент України так само використовує соціальні мережі для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку Заходу.

«Принагідно він став прапороносцем ліберальної демократії у ширшій глобальній боротьбі з авторитаризмом, яка може визначити хід 21 століття», – зазначає видання.

Під час інтерв'ю FT Зеленський згадав про перші дні повномасштабного вторгнення росії та його рішення залишитися у Києві: «Я більш відповідальний, ніж сміливий. Я просто ненавиджу підводити людей».

Журналісти вважають, що рішення президента залишитися в столиці замість того, щоб прийняти пропозицію США про евакуацію, «стало одним із найважливіших моментів у війні, спонукавши українську армію та її народ до опору. Це стало несподіванкою для українців та західних союзників, які мали низькі очікування від політичного керівництва країни».

Нагадаємо, Володимир Зеленський також увійшов до 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: