Лівий берег Києва забезпечений світлом лише на 30% – Yasno

Читать на русском
Станом на вечір 7 грудня Лівий берег Києві забезпечений лише на 30% від потреб. У місті трапляється багато локальний аварій.
Ілюстративне фотоФото – Shutterstock

Жителі лівого берега Києва наразі отримують лише 30% від потреб в електроенергії.

Про це повідомив генеральний директор компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко у Facebook.

«Окремо згадаю лівобережний Київ. Тут побутові клієнти отримують лише до 30% від потреб, тому що до сих пір ведеться ремонт одного із комунальних об'єктів генерації. Водночас мережі від інших джерел генерації перевантажені і не можуть передати достатньо енергії на лівобережні райони. На жаль, поки терміни відновлення нам не відомі», – підкреслив він.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

Він додав, що 7 грудня максимальне споживання електроенергії у столиці зросло на 7%. Крім того, близько 70% потреб житлових будинків вже забезпечуються. Однак у місті все ще діють екстрені відключення.

Також у Києві трапляється багато локальний аварій. Зокрема, через те, що не спрацьовує автоматика.

«Автоматика у частині трансформаторних підстанцій може видати помилку під час включення певної черги, в результаті чого мешканці далі знаходяться без світла, і їх потрібно підключати їх вручну. Ситуацію погіршує погода», – додав Коваленко.

Крім того, система не розрахована на велику кількість увімкнень та вимкнень. Також після тривалих відключень споживання в рази зростає, що також є причиною нових аварій.

Нагадаємо, внаслідок масованої ракетної атаки росії 5 грудня є нові влучання та пошкодження на об'єктах критичної інфраструктури. Тому енергетики застосували аварійні відключення.

Також Володимир Зеленський 7 грудня заявив, що найбільше відключень зараз у Києві та області, на Львівщині, у Житомирській області, на Хмельниччині, Полтавщині, Вінниччині та в Закарпатті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: