В ЄС відмовилися визнавати документи, які рф видала на окупованих територіях

Читать на русском
Рада Євросоюзу вирішила не визнавати російські документи, які країна-агресор видає мешканцям тимчасово окупованих територій.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

Рада Євросоюзу ухвалила рішення про невизнання російських проїзних документів, які були видані на тимчасово окупованих територіях України та Грузії.

Про це йдеться у заяві Ради ЄС.

Зазначається, що відповідне рішення є відповіддю на неспровоковану та невиправдану військову агресію рф проти України, а також на практику рф щодо видачі російських закордонних паспортів мешканцям захоплених територій.

У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспортУ когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.

Такі російські проїзні документи не вважатимуться дійсними для отримання візи чи перетину кордонів Шенгенської зони. Вони вже невизнані або знаходяться у процесі невизнання країнами-членами ЄС.

Відомо, що рішення спрямоване на визначення спільного підходу, забезпечення належного функціонування зовнішнього кордону та спільної візової політики, а також гарантування безпеки членів Євросоюзу.

Нагадаємо, в окупованому Скадовському районі Херсонщини на пошті припинили доставку виплат пенсіонерам. Загарбники змушують літніх людей отримувати громадянство рф.

Також призначена росією окупаційна «влада» заявила, що всі жителі тимчасово окупованої частини Запорізької області отримають так зване «автоматичне громадянство рф» з понеділка, 30 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: