Росіяни ускладнили виїзд із тимчасово окупованих територій – подробиці

Читать на русском
За тиждень на Запоріжжі окупанти випустили лише 311 осіб. Ще тисячі чекають на свою чергу. Ворог не випускає із окупації чоловіків, придатних до служби.

Російські загарбники значно ускладнили українцям виїзд із тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської та Донецької областей.

Про це мер Мелітополя Іван Федоров повідомляє у Telegram.

Згідно з його словами, за тиждень на Запоріжжі окупанти випустили лише 311 осіб. Ще тисячі чекають на свою чергу. Крім того, вже більше тижня ворог не випускає із окупації чоловіків, придатних до служби.

Окупанти змушують цивільних чекати до місяця, щоб написати заяву на отримання перепустки для виїзду. Проте навіть їхня перепустка не гарантує проїзд через їхні ж блокпости.

Зазначається, що минулої доби, 3 грудня, людей, які попередньо отримали перепустки для виїзду до Запоріжжя, на першому російському блокпості розгорнули назад, тому що у окупаційних військ вихідний тепер нібито не лише в неділю, а й у суботу.

«Нагадаю, є ще два альтернативні шляхи евакуації – у бік Грузії та європейських країн через Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ чи через Крим», - заявив Федоров.

Нагадаємо, що все більше мешканців тимчасово окупованих територій не хочуть «евакуюватися» до російської федерації.

Також стало відомо, що російські окупанти вивезли з тимчасово захоплених Олешок Херсонської області всіх колаборантів.

Раніше колаборанти також виїхали з Нової Каховки. Зокрема, не лише працівники окупаційної адміністрації, а й учасники спільних з росіянами рейдів проти місцевих мешканців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: