Путін планує позбавляти росіян громадянства за «фейки» про армію – ЗМІ

Читать на русском
Російський диктатор запропонував позбавляти набутого громадянства за так звані фейки про армію.
фото: сайт Кремля

Президент країни-агресора путін вніс поправку до ухваленого у першому читанні законопроєкту про можливість позбавлення набутого громадянства «за фейки чи дискредитацію армії».

Про це повідомляє російське пропагандистське видання «РИА Новости».

Зазначається, що Держдума ухвалила законопроєкт у першому читанні на початку квітня. У вихідному документі пропонувалося позбавляти громадянства за тяжкі злочини проти держави, терористичну діяльність, наркоторгівлю, підробку документів.

«Путін вніс поправку до ухваленого у першому читанні законопроекту про можливість позбавлення набутого громадянства. Пропонується позбавляти громадянства за фейки про армію, її дискредитацію, участь у небажаних організаціях, заклики до порушення територіальної цілісності (207.3, 280.3, 284.1, 280.1 КК рф)», - йдеться в повідомленні.

Втеча росіян з Херсона підірвала довіру до путіна та створила розкол у кремлі – ISWПісля втечі російських військових з Херсона президента рф володимира путіна почали масово критикувати. Крім того, у кремлі створився розкол.

Крім того, путін запропонував, щоб ФСБ встановлювала «факти загрозливих дій для безпеки держави, які можуть спричинити позбавлення громадянства».

«Громадянство рф припиняється... якщо громадянин рф, який набув громадянства рф... вчинив дії, що створюють загрозу безпеці рф... незалежно від часу вчинення дій, що створюють загрозу безпеці рф, і дати виявлення факту вчинення таких дій», - йдеться в поправці.

Нагадаємо, що напередодні путін дозволив призивати росіян, засуджених за тяжкі злочини.

Раніше ми повідомляли, що путін дистанціювався від рішення щодо Херсона, щоб його не асоціювали з невдачею.

Також у кремлі підтвердили, що путін не поїде на саміт G20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: