Загарбники ввели «автоматичне громадянство рф» на окупованій Запорізькій області

Читать на русском
Місцеві гауляйтери Мелітополя анонсували, що з 30 жовтня всі мешканці, які проживають у захоплених населених пунктах Запорізької області, автоматично стають громадянами рф.
Укрінформ

Призначена росією окупаційна «влада» заявила, що всі жителі тимчасово окупованої частини Запорізької області отримають так зване «автоматичне громадянство рф» з понеділка, 30 жовтня.

Про це мер Мелітополя Іван Федоров повідомляє у Telegram.

«Місцеві гауляйтери Мелітополя анонсували, що з 30 жовтня всі мешканці, які проживають у захоплених населених пунктах Запорізької області, автоматично стають громадянами рф», - зазначає Федоров.

У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспортУ когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.

Згідно з його словами, люди масово відмовились брати російські паспорти, тож окупанти вирішили їх не питати. На думку мера Федорова, метою є залякування та примусова мобілізація.

При цьому, Федоров нагадав, що будь-які укази росіян на окупованих територіях є юридично нікчемними.

Нагадаємо, що за даними ОВА, окупанти тримають у заручниках понад 200 мешканців Запорізької області.

Раніше путін вирішив ввести «воєнний стан» в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України.

Також стало відомо, скільки чоловіків примусово мобілізували окупанти у Мелітополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: