У Мелітополі окупанти змушують комунальників отримувати паспорти рф – мер

Читать на русском
У Мелітополі росіяни змушують працівників комунальних підприємств отримувати російські паспорти, погрожуючи звільненням.
Ілюстративне фотоФото – ombudsman.gov.ua

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області російські окупанти змушують людей отримувати паспорти рф.

Про це повідомив мер міста Іван Федоров у Telegram.

Зокрема, російський документ вимагають отримати працівників комунальних підприємств, якими керують колаборанти та зрадники. Вони збирають особисті дані людей і записують їх на фотографію.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

За словами Федорова, у разі відмові місцевим мешканцям погрожують звільненням та тим, що у майбутньому вони не зможуть влаштуватися на роботу.

«Окупантам понад усе потрібно, щоб Мелітополь хоч на відео пропагандистів виглядав як місто, лояльне до рф, де паспорт країни-агресора дуже популярний. Проте цьому не бувати», – підсумував міський голова.

Нагадаємо, що у Мелітополі окупанти щодня залякують місцеве населення, а також відключають електрику, є проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом.

Також наприкінці вересня у Мелітополі підірвали автомобіль колаборантки, «директора департаменту освіти» Олени Шапурової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: