Екснардепу Деркачу загрожує до 30 років в’язниці у США – ЗМІ

Читать на русском
Колишнього нардепа Андрія Деркача у США звинувачують у фінансових злочинах. За це йому загрожує до 30 років в'язниці.
Андрій ДеркачФото – Wikipedia

Колишнього народного депутата України Андрія Деркача федеральний суд Східного округу Нью-Йорка у Брукліні звинуватив у фінансових злочинах.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Перелічені у 7 пунктах звинувачення стосуються змови з метою банківського шахрайства та відмивання грошей, відмивання грошей у зв'язку з купівлею та утриманням нерухомості всупереч санкціям США.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Зазначається, що з 2013 року Деркач та його спільник розробили схему схему придбання та утримання двох елітних кондомініумів у районі Беверлі-Гіллз. Однак вони приховали свою участь у транзакціях від американських фінансових установ.

Зокрема, Деркач користувався послугами корпоративного номінального власника, багаторівневою структурою підставних компаній у Каліфорнії, а також численними банківськими та брокерськими рахунками у США. Таким чином він переказав номінальному власнику кондомініумів приблизно 3,92 млн доларів із закордонних рахунків у Латвії та Швейцарії. Вони належали компаніям, що зареєстровані на Британських Віргінських островах.

Після цього гроші використали для виплати 3,2 мільйона доларів США готівкою на ім'я юридичної особи, яку створив номінальний власник. Решту поклали на брокерський рахунок, відкритий на користь Деркача. Їх використали для оплати витрат кондомініуму, включно з податками та комунальними послугами.

Крім того, розпочато процедуру цивільної конфіскації з метою арешту кондомініумів та залишків коштів на брокерських та банківських рахунках у США, які контролює Деркач. Якщо його провину визнають, то йому загрожуватиме до 30 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ВАКС заочно взяв під варту нардепа Деркача. НАБУ і САП повідомили йому про підозру у незаконному збагаченні та державній зраді. В ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Вироком від 5 травня 2022 року експомічника Деркача засудили до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Він пішов на угоду зі слідством і викрив усі деталі стосовно роботи нардепа на росію та отримання коштів від держави-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: