Нардепу Деркачу повідомили про підозру у держзраді і збагаченні

Читать на русском

Українські органи правопорядку погодили проєкт повідомлення про підозру народному депутату, який працював на російську розвідку.
Андрій Деркач

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру народному депутату Андрію Деркачу у державній зраді та незаконному збагаченні. Він отримував гроші від правоохоронних та розвідувальних органів росії за підривну діяльність проти України.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП повідомили народному депутату України III—IX скликань про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні. Дії особи кваліфікували за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 Кримінального кодексу України. Оскільки нардеп переховується від слідства, про підозру йому повідомили заочно та оголосили нардепа в розшук», – інформує НАБУ.

В окремому повідомленні про оголошення в розшук нардепа вказується саме Андрій Деркач.

Як відомо, 27 липня НАБУ затримало керівника служби особистої охорони нардепа Деркача. У нього вилучили декілька ручних осколкових гранат, а також патрони до нарізної вогнепальної зброї, які зберігалися без передбаченого законом дозволу. Слідчі дії в охоронця політика проводили в рамках розслідування фактів можливої державної зради нардепа, одержання ним неправомірної вигоди та легалізації незаконних статків. Його відпустили під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, СБУ викрила агентурну мережу головного розвідувального управління росії, до складу якої входив нардеп Деркач. За словами колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова, який був в агентурній мережі генштабу зс росії, Деркач надавав державі-агресору допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Сам Колєсніков виступав у ролі «кур'єра» і його основним обов'язком було отримання грошових коштів у конвертаційних центрах від гш зс росії та їх подальша передача для Деркача через його довірених осіб. Вказані грошові кошти протягом 2019-2021 років він привозив до приймальні нардепа в Києві.

Вироком від 5 травня 2022 року експомічника Деркача засудили до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Він пішов на угоду зі слідством і викрив усі деталі стосовно роботи нардепа на росію та отримання коштів від держави-агресора.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: