Апеляційна палата ВАКС залишила під заочним арештом нардепа Деркача

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачив підстав для скасування заочного взяття під варту члена парламенту, підозрюваного у держзраді і збагаченні.
Андрій Деркач

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним триманням під вартою народного депутата Андрія Деркача, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні та державній зраді.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«7 листопада 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника народного депутата України III—IX скликань на ухвалу слідчого судді ВАКС від 27 жовтня 2022 року про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін», – інформує суд.

Як відомо, ВАКС заочно взяв під варту нардепа Деркача. НАБУ і САП повідомили йому про підозру у незаконному збагаченні та державній зраді. В ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Нагадаємо, СБУ викрила агентурну мережу головного розвідувального управління росії, до складу якої входив нардеп Деркач. За словами колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова, який був в агентурній мережі генштабу зс росії, Деркач надавав державі-агресору допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Сам Колєсніков виступав у ролі «кур'єра» і його основним обов'язком було отримання грошових коштів у конвертаційних центрах від гш зс росії та їх подальша передача для Деркача через його довірених осіб. Вказані грошові кошти протягом 2019-2021 років він привозив до приймальні нардепа в Києві.

Вироком від 5 травня 2022 року експомічника Деркача засудили до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Він пішов на угоду зі слідством і викрив усі деталі стосовно роботи нардепа на росію та отримання коштів від держави-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: