Суд обрав запобіжний захід нардепу Деркачу, підозрюваному в держзраді

Читать на русском
У четвер, 27 жовтня, ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні.

У четвер, 27 жовтня, ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Відомо, що суддя підтримав позицію прокурора САП та ухвалив задовольнити клопотання детектива НАБУ, погоджене генеральним прокурором, у повному обсязі.

СБУ викрила агентурну мережу ГРУ росії: до її складу входив нардеп ДеркачСБУ викрила агентурну мережу росії, до її складу входив нардеп Андрій Деркач, якого завербували у 2016 році. Депутат отримував гроші від рф для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України.

За рішенням суду Деркачу, якого було оголошено у державний та міжнародний розшук, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчим суддею буде вирішено питання про застосування цього запобіжного заходу або заміну на більш м’який», - повідомили в САП.

В ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі США, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК України.

Нагадаємо, 16 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру народному депутату Андрію Деркачу у державній зраді та незаконному збагаченні. Він отримував гроші від правоохоронних та розвідувальних органів росії за підривну діяльність проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: