Угорщина знову заблокувала участь України в офіційних засіданнях НАТО

Читать на русском
У МЗС України вже заявили, що потрібен особливий формат, який дозволить надалі ігнорувати угорське вето
Ілюстративне фотоkarpathir.com

Угорщина знову повернулася до проведення недружньої політики проти України; Будапешт заблокував участь Києва в офіційних засіданнях комісії Україна-НАТО. Міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі в результаті довелося зустрічатися з главами МЗС країн НАТО у форматі окремої зустрічі.

Про це повідомляє Financial Times, інформацію підтверджує МЗС України.

Так, за даними видання, 29-30 листопада глави МЗС країн НАТО проводять зустріч у Румунії, де обговорюватимуть підтримку України в її протистоянні російській агресії. Через позицію Угорщини Кулебі довелося проводити зустріч в окремому форматі.

Поки скандальні заяви Угорщини не збігаються з її рішеннями щодо України, можна працювати – КулебаГлава МЗС вважає, що поки скандальні заяви політиків Угорщини не збігаються з її рішеннями щодо України, особливо проблеми немає і країни можуть співпрацювати.

При цьому Угорщина знову повернулася до давньої теми нібито порушень прав «угорськомовного населення» на Закарпатті та під цим соусом блокує проведення засідань. У МЗС України вже заявили, що потрібен особливий формат, який дозволить надалі ігнорувати угорське вето.

«Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО вище рівня послів, починаючи з 2017 року. Щоб формально подолати угорське вето, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг організовує окрему зустріч міністрів закордонних справ НАТО та України. На цій зустрічі Дмитро Кулеба та його іноземні колеги обговорять подальшу військову допомогу Україні та відновлення Української енергетичної інфраструктури» - прокоментував інцидент речник МЗС України Олег Ніколенко.

Нагадаємо, нещодавно черговий скандал спровокував одіозний прем'єр-міністр Угорщини, великий друг путіна Віктор Орбан, який прийшов на футбольний матч у шарфі, на якому зображена карта «Великої Угорщини» з частинами території України та Румунії в її складі.

МЗС України викликало посла Угорщини після цього інциденту, а пізніше в Офісі президента прокоментували черговий скандал з Орбаном, який натякнув на територіальні претензії до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: