Місцева мешканка, яка очолювала окупаційний «відділ ЖКГ» на Миколаївщині отримала підозру

Читать на русском
Жінка під час окупації збройними формуваннями рф території м. Снігурівка та Снігурівського району добровільно погодилася на співпрацю з державою-агресором.
Ілюстративне фото

На Миколаївщині вручили підозру мешканці Снігурівського району, яка під час російської окупації очолювала так званий відділ житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Снігурівського району.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у Телеграмі.

«За фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, (ч. 5 ст. 111-1 КК України) вручено підозру місцевій мешканці», - йдеться у повідомленні.

СБУ провела обшуки у Мураєва: знайдено долари, рублі, зброю, російську літературуУ керівника забороненої проросійської партії Наші Євгена Мураєва правоохоронці провели низку обшуків – вдома, а також в офісах.

Згідно з даними слідства, 69-річна жінка під час окупації збройними формуваннями рф території м. Снігурівка та Снігурівського району добровільно погодилася на співпрацю з державою-агресором і на початку серпня обійняла посаду «начальника відділу житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Снігурівського району».

Як зазначають правоохоронці, підозрювана здійснювала «облік» місцевого житлового фонду, насамперед його технічний стан і побутові умови, визначала придатність будівель до «розквартирування» представників окупаційних угруповань країни-агресора. Також вона контролювала кошторис видатків на відновлення інфраструктурних споруд, які ворог використовував для базування підрозділів. Серед таких об’єктів були житлові будинки місцевих мешканців, які виїхали на підконтрольну українській владі територію.

Нагадаємо, що СБУ викрила ще п’ятьох організаторів «референдуму» в Луганській області.

Напередодні стало відомо, що росіяни вивезли всіх колаборантів з Олешок на Херсонщині.

Станом на початок листопада правоохоронці уже викрили понад 700 осіб, підозрюваних у колабораціонізмі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: