Окупанти вивезли з Нової Каховки всіх колаборантів – Центр спротиву

Читать на русском
Російські загарбники вивезли всіх колаборантів з Нової Каховки. Це могло статися через те, що вони знають, що ЗСУ у найближчий час можуть деокупувати місто.
Ілюстративне фотоФото – Укрінформ

Російські окупанти вивезли всіх колаборантів з Нової Каховки Херсонської області.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву з посиланням на дані місцевого підпілля.

Місто залишили, зокрема, люди, які обіймали посади в окупаційній адміністрації, а також ті, хто брав участь у спільних з російськими військовими рейдах проти мирних жителів. Крім того, серед них є люди, які залякували та примушували людей співпрацювати з загарбниками.

У Центрі нацспротиву зазначили, що всі колаборанти залишили Нову Каховку, тому що відчувають, що незабаром ЗСУ звільнять населений пункт. Також містян закликали залишити місто до того, як його деокупують та стабілізують ситуацію.

Нагадаємо, у результаті ворожих обстрілів Херсонської області 26 листопада одна людина загинула та ще двоє отримали поранення.

У середині листопада стало відомо, що російські окупанти продовжують примусово вивозити мешканців тимчасово окупованих територій на лівому березі Херсонської області. Тим часом ЗСУ знищили п'ять ворожих складів боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: