СБУ затримала двох колаборантів під Херсоном

Читать на русском
СБУ затримала двох колаборантів, які під час окупації Херсона обіймали «посади» у так званому МВС та викрадали людей до катівень.

СБУ затримала двох колаборантів, які під час окупації Херсона обіймали «посади» у так званому МВС та викрадали людей до катівень.

Про це повідомляє пресслужба відомства 30 листопада.

За інформацією СБУ, під час захоплення міста зрадники добровільно вступили до створеного окупантами «ГУ МВС Херсонської області».

У звільненій Снігурівці СБУ затримала колаборанткуУ звільненій Снігурівці на Миколаївщині було затримано «високопоставлену» колаборантку, яка очолювала «апарат» незаконної адміністрації, створеної окупантами.

Одного з колаборантів призначили слідчим і поставили перед ним завдання придушити рух партизанів на окупованій частині регіону. Другий зрадник був призначений патрульним поліції у складі окупаційного органу.

«Перебуваючи на цій посаді, він брав безпосередню участь у переслідуванні та незаконному затриманні українських громадян», - зазначили в СБУ.

До постраждалих застосовувався психологічний тиск, насильство та загрози фізичної розправи.

У силовому відомстві зазначили, що після звільнення Херсона колаборанти намагалися переховуватись на території міста. Однак це не вдалося.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Також фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, у Білозерській громаді на Херсонщині правоохоронці затримали трьох колаборантів, які працювали у так званій адміністрації на різних посадах.

Зазначимо, у Херсоні затримано колаборанта, який «збирав голоси» для псевдореферендуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: