СБУ викрила ще п’ятьох організаторів «референдуму» в Луганській області

Читать на русском
Служба безпеки встановила ще п'ятьох організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Луганської області.
ssu.gov.ua

Служба безпеки встановила ще п'ятьох організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Про це повідомляє СБУ на офіційному сайті.

Служба безпеки викрила п'ятьох організаторів псевдореферендумів в захоплених районах Луганщини. Стали відомі імена зраднків: Руслан Марданов, Павло Пілавов, Роман Лисенко, Володимир Поляков та Іван Санаєв.

За даними слідства, всі п’ятеро зловмисників після 2014 року почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією рф. Зокрема, вони сприяли посиленню кремлівського режиму в регіоні та підтримували діяльність незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях проти українських військ.

Після початку повномасштабного вторгнення колаборанти готували проведення фейкового плебісциту, а також брали активну участь у постановочних сюжетах російських пропагандистів. Також вони їздили по «виборчих округах», де особисто агітували місцевих жителів зробити свій «вибір» на користь країни-агресора.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. СБУ встановила, що зловмисники переховуються на тимчасово окупованій території Луганської області.

Раніше повідомляли, що Служба безпеки України викрила та оголосила підозру 11 організаторам псевдореферендуму на окупованій території Запорізької області.

Станом на початок листопада правоохоронці уже викрили понад 700 осіб, підозрюваних у колабораціонізмі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: