СБУ провела обшуки у Мураєва: знайдено долари, рублі, зброю, російську літературу

Читать на русском
У керівника забороненої проросійської партії Наші Євгена Мураєва правоохоронці провели низку обшуків – вдома, а також в офісах.

У керівника забороненої проросійської партії «Наші» Євгена Мураєва правоохоронці провели низку обшуків – вдома, а також в офісах. Сам він ховається за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у середу, 30 листопада.

Які проросійські партії заборонили в Україні під час повномасштабної війниПроросійські партії, заборонені в Україні після початку повномасштабної війни з росією, – на інфографіці.

Як повідомляється, обшуки проходили по місцях проживання, в офісах самого Мураєва та його рідних, а також у його найближчих соратників.

Слідчі дії велися в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.111 ККУ (державна зрада).

Внаслідок слідчо-оперативних дій вилучено готівку, у тому числі в російських рублях, зброю, комп'ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали.

Сам Мураєв зараз ховається від правосуддя за кордоном.

Попри це співробітники СБУ ініціювали проведення незалежних експертиз висловлювань політика. Їхні висновки свідчать про наявність у цого діях ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зарада). А саме - в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України.

Також, за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу «НАШ» неодноразово поширювались наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі на телеканал були накладені штрафні санкції.

Усі знайдене у Мураєва передали на експертизи.

Нагадаємо, 4 червня суд ухвалив рішення заборонити партію «Наші», головою якої є колишній народний депутат Євген Мураєв.

Суд також заборонив партію херсонського колаборанта «Блок» Володимира Сальдо, а також партію «Держава».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: