Повістки заочно: в рф створюють нову електронну базу військовозобов'язаних

Читать на русском
У росії створюють єдину електронну базу даних військовозобов'язаних. Очікується, що у планах військкомів – надсилати росіянам повістки по смс чи в соцмережах.

У росії створюють єдину електронну базу даних військовозобов'язаних. Для цього оцифровуються всі чинні документи військового обліку та архіви військкоматів. У планах військкомів – надсилати росіянам повістки в смс або в соцмережах.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

У рф приховують причини загибелі своїх військових перед новою хвилею мобілізації – СБУКомандування армії росії приховує причини загибелі своїх військовослужбовців, щоб запобігти бунтам перед новою хвилею мобілізації.

За даними розвідки, головна мета проекту – створити автоматизовану систему обліку та контролю осіб, які підлягають мобілізації. Після закінчення розробки системи її об'єднають із базами даних МВС (для контролю документів на виїзд за кордон), системи Мігрант (для обліку нерезидентів та бажаючих змінити громадянство), ДІБДР (контроль власників та користувачів транспортних засобів), СНІЛС, Роскадастру, Росреєстру, ІПН та навіть клієнтські бази мобільних операторів.

Після введення в експлуатацію ця система забезпечить можливість тотального контролю за військовозобов'язаними, які не мешкають за місцем реєстрації.

В управлінні розвідки стверджують, що це гарантує отримання ними повісток навіть у разі неможливості фізичного контакту – у формі SMS-повідомлень, електронних листів, повідомлень із соціальних мереж. Після цього вони будуть зобов'язані з'явитися у зазначені терміни у місця обліку.

Нагадаємо, в міноборони рф заявили, що мобілізація завершена, проте за даними низки джерел, вона продовжується в прихованій формі і готується друга хвиля.

У кремлі заявили, що нібито не обговорюють проведення другої хвилі мобілізації у росії. Але щодо рішення міноборони рф вони сказати не можуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: