Росіяни забороняють виїзд з окупованих територій – є загроза «мобілізації» в армію рф

Читать на русском
Російські окупанти закривають канали евакуації з тимчасово окупованих територій. Через це існує загроза примусової мобілізації українських чоловіків в армію ворога.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

Російські загарбники перекривають канали для виїзду людей з тимчасово окупованих територій України. Таким чином, люди стають заручниками ворога, а чоловіки можуть потрапити під примусову «мобілізацію».

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону.

«Так, на жаль, зараз така ситуація є. Дійсно, у Василівці вже скупчилось близько 1,5 тисяч автомобілів, і їх не випускають. Зокрема, з Херсонської області за вчора вдалось врятуватись лише 11 людям – це дуже мало, у порівнянні, до прикладу, тиждень тому було по 600-700 у день», – зазначила вона.

На Херсонщині рф посилила фільтраційні заходи: затримують фермерів та волонтерівНа Херсонщині окупанти ще більше посилили фільтраційні заходи – затримують волонтерів та тих, кого підозрюють у розповсюдженні листівок, а також фермерів, які відмовляються від співпраці.

За її словами, мешканців постійно закликали евакуюватися, адже розуміли, що ворог перекриватиме шляхи. Станом на сьогодні немає гуманітарних та евакуаційних коридорів.

Верещук наголосила, що є загроза того, що українських чоловіків на тимчасово окупованих територіях можуть примусово «мобілізувати» в російську армію.

«Це вже відбувається, у нас є дані щодо тих, хто займається примусовою мобілізацією, хто віддає такі злочинні накази, хто робить все, щоб незаконно мобілізувати українських громадян. Звичайно, всі ці дані будуть додані до доказової бази, а потім винні понесуть покарання», – підсумувала міністр.

Нагадаємо, що російські загарбники максимально ускладнили виїзд з окупованої Херсонщини. Військові ввели «спеціальні дозволи».

Також 2 жовтня повідомили, що через небезпеку наразі неможливий виїзд евакуаційного транспорту та волонтерів із Запоріжжя до захоплених територій. Рада оборони області відпрацьовує більш безпечний алгоритм випуску транспорту на ТОТ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: