У Херсонській області оголосили евакуацію з окупованого лівого берега Дніпра

Читать на русском
З 3 по 5 грудня включно жителям окупованого лівого берега Херсонської області дозволили евакуюватися через річку Дніпро.
Getty Images

З 3 по 5 грудня включно жителям окупованого лівого берега Херсонської області дозволили евакуюватися через річку Дніпро.

Про це у Телеграмі повідомив очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Протягом трьох наступних днів буде знята заборона перетину річки Дніпро на ділянці Річковий вокзал у світлий час доби.

«З 3 грудня (субота) по 5 грудня (понеділок) включно, триватимуть гуманітарні заходи щодо евакуації українських громадян, які зараз перебувають на лівому березі річки Дніпро у дачному селищі та не встигли залишити тимчасово окуповану територію», – йдеться у повідомленні.

Зауважують, що евакуація необхідна через можливу активізацію бойових дій на цій території. Щоб нею скористатися потрібно мати при собі документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України.

«У разі виникнення потреби у додатковому часі для прибуття на деокуповану територію, просимо громадян причалювати лише на Річковому вокзалі, як єдиному дозволеному місці», – додав Янушевич.

Нагадаємо, у п’ятницю, 25 листопада, із Херсона розпочалася безкоштовна евакуація мирних мешканців потягом. Першого дня цією можливістю скористувалися 100 людей.

Також розповідали, що з території країни-агресора на тимчасово окуповану частину Херсонської області перекидаються силовики з метою проведення незаконного «призову» жителів регіону в армію російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: