Військові рф масово блокують виїзд з окупації у бік Запоріжжя

Читать на русском
Окупанти продовжують тримати у заручниках населення Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей. Людей не хочуть пропускати через єдиний шлях евакуації у бік Запоріжжя.
архівне фото

Окупанти продовжують тримати у заручниках населення Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей. Людей не хочуть пропускати через єдиний шлях евакуації у бік Запоріжжя.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

Окупанти примусово вивозять дітей з інвалідністю з Херсонщини до Криму – ЄрмакРосійські загарбники примусово вивозять дітей з інвалідністю, які є вихованцями Олешківського дитячого будинку-інтернату, до окупованого Криму.

«Окупанти продовжують тримати у заручниках населення Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей. Вчора з окупованих частин 4-х областей України рашисти випустили до Запоріжжя лише 139 осіб. З них 18 мешканців Мелітополя та району. У неділю взагалі влаштували вихідний та не випустили жодної людини», – написав він.

За його словами, тисячі людей щодня хочуть виїхати з окупації на підконтрольну Україні територію.

«При цьому через єдиний шлях евакуації у бік Запоріжжя – блокпост у Василівці Запорізької області – рашисти випускають одиниці», – повідомив Федоров.

Він нагадав, що є й альтернативні шляхи виїзду: через Крим чи Новоазовськ Донецької області.

«Дорога може займати довгий час, проте, враховуючи небезпеку життя в окупації, необхідно евакуюватися», – додав Федоров.

Нагадаємо, з Гуляйполя у Запоріжжі відновили рух евакуаційних автобусів.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв про те, що окупанти також не дають виїхати жителям, які тікають від обстрілів та холодної зими в регіоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: