Мер Мелітополя спростував відхід російських військ з деяких районів Запорізької області

Читать на русском
Дуже рано говорити про те, що із Запорізького напрямку окупанти відводять якісь підрозділи - навпаки, спостерігається абсолютно зворотна ситуація
Ілюстративне фотоReuters

Всупереч раніше озвученим даним, російські окупанти не тільки не відступають з тимчасово захоплених ними населених пунктів Запорізької області - більш того, їх кількість в Мелітопольському районі тільки зросла.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров на брифінгу в медіацентрі «Україна-Укрінформ» 2 грудня.

За його словами, дуже рано говорити про те, що із Запорізького напрямку окупанти відводять якісь підрозділи - навпаки, спостерігається абсолютно зворотна ситуація.

ЗСУ помстилися за вбивство немовляти на Запоріжжі – мерУкраїнські військові знищили ракетний комплекс на Запоріжжі, з якого російські загарбники обстріляли пологовий будинок та вбили немовля.

«Фіксується збільшення кількості росіян на території Мелітополя та Мелітопольського району. Кілька годин тому місто було повністю заблоковане росіянами. У деяких районах міста проводять фільтрацію: на центральних вулицях вони розмістили кілька блокпостів і обшукують машини. Також місто заблоковано Зараз на в'їзд і на виїзд. Вранці туди не пускали навіть маршрутні таксі» - розповів він.

Через обладнаний російськими терористами «КПП» у Василівці все ще випускають людей. Однак чоловіків випускають тільки при наявності військового квитка з позначкою про непридатність служби до армії. Схоплених на блокпостах, як і полонених, продовжують ганяти на примусові роботи зі спорудження оборонних ліній навколо Мелітополя.

Також окупанти повністю забрали під свої потреби село Ботієве на території району. Колись це була здравниця, тепер російські терористи перетворили її на своє лігво.

«Сьогодні на території цього села, на елеваторі облаштували свою ремонтну базу. І на території санаторіїв в цьому селищі формують свої казарми, свої бази» - додав Федоров.

Нагадаємо, що в Мелітополі російські загарбники викрадають місцевих жителів і вибивають з них визнання в тероризмі та нацизмі.

Водночас 30 листопада біля тимчасово окупованого міста ліквідували 2 казарми росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: