Росія зосередилася на наступі на Бахмутському та Авдіївському напрямах – Генштаб

Читать на русском
Росіяни зосередилися на наступі на Донбасі, ЗСУ за добу відбили атаки біля 12 населених пунктів.

Російські війська зосередили основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

ЗСУ за минулу добу відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів: Новоселівське, Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Білогорівка, Яковлівка, Бахмут, Курдюмівка, Красногорівка, Кам’янка, Водяне, Первомайське і Мар’їнка на Донеччині.

Окупанти за добу завдали 2 ракетних ударів по цивільних об'єктах, здійснили 41 авіаційний удар та 28 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах, у тому числі по Херсону.

На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах Білорусі відбувається підготовка окремих підрозділів противника.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Бєлгородської області.

На Сватівському та Лиманському напрямах, щоб не допустити просування ЗСУ, росіяни здійснюють інженерне обладнання лінії оборони. Продовжується переміщення особового складу, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для комплектування та забезпечення нових підрозділів та втрат.

На Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому напрямках супротивник веде оборону.

На Бахмутському напрямі противник надалі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. На Авдіївському напрямку ворог намагається покращити тактичне становище.

На Херсонщині росіяни обороняють раніше зайняті рубежі. При цьому в Генштабі наголосили, що в Олешках спостерігається зменшення кількості російських військових та техніки. З окремих населених пунктів Херсонської області війська противника виведені та розосереджені у лісосмугах уздовж ділянки автодороги Олешки – Гола Пристань. Основа частина військ – це мобілізовані особи.

«Російські окупанти продовжують використовувати цивільні об’єкти на тимчасово захоплених територіях. Так, в приміщені школи одного із населених пунктів Запорізької області, загарбники облаштували польовий шпиталь. Водночас, протягом 28-29 листопада, фіксувалася евакуація поранених загарбників колоною з вантажівок та автобусів, що рухалася у бік Мелітополя», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Збито два БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за минулу добу вразили 7 районів зосередження особового складу та ОВТ, склад пально-мастильних матеріалів, а також 5 інших важливих об'єктів противника.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що російські війська 29 листопада досягли незначних успіхів у районі Бахмута Донецької області. Але оточення місту поки що не загрожує.

За даними ГУР, окупанти розвідують нові цілі та готують свої ракети для нового масованого удару по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: