ЗСУ збили ворожий літак під Бахмутом – Генштаб

Читать на русском
Російські загарбники атакують на двох напрямках у Донецькій області, водночас українським бійцям вдалося збити ворожий літак окупантів під Бахмутом.
Генштаб ЗСУ

Російські загарбники атакують на двох напрямках у Донецькій області, водночас українським бійцям вдалося збити ворожий літак окупантів під Бахмутом.

Про це повідомляє у зведенні Генштаб ЗСУ у Facebook.

«Противник зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів сил оборони, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій. На Авдіївському і Бахмутському напрямках продовжує вести наступ та активно застосовує авіацію для підтримки наземних угруповань», – йдеться в повідомленні.

Цієї доби окупанти вже завдали 2 ракетних та 10 авіаційних ударів, а також здійснили 3 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Обстрілів з артилерії зазнали райони населених пунктів Одноробівка, Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Черняків та Чугунівка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріли по районах населених пунктів Синьківка, Табаївка, Берестове і Вишневе Харківської області та Макіївка і Площанка у Луганській області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій, намагається покращити тактичне положення. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Серебрянка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Біла Гора, Курдюмівка, Опитне, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Марʼїнка, та Новомихайлівка у Донецькій області.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони Великої Новосілки, Вугледара, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники здійснили артилерійські обстріли районів понад десяти населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення, зокрема Оріхова Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог веде оборону раніше захоплених рубежів. Здійснює обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій наших військ та звільнених населених пунктів.

У Генштабі також підтвердили, що 2 грудня у місті Старобільськ Луганської області ЗСУ поранили близько 30 окупантів, ще 14 – ліквідували. Крім цього, протягом минулої доби в Мелітопольському та Василівському районах Запорізької області, окупанти втратили понад 270 осіб пораненими. Інформація щодо загиблих уточнюється.

Тоді як авіація сил оборони протягом поточної доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу окупантів. В районі населеного пункту Підгородне Донецької області, було збито ворожий літак, наразі уточнюють його тип.

Підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони України уразили два пункти управління, склад боєприпасів та два райони зосередження особового складу та ОВТ ворога.

Нагадаємо, росія почала використовувати стратегічний запас за деякими видами озброєння, а також ракети, виготовлені цього року, зокрема в серпні.

Також повідомляли, що російський диктатор володимир путін «згодом» планує відвідати окупований Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: