Російські війська досягли незначних успіхів у районі Бахмута – ISW

Читать на русском
Окупанти досягли лише незначних успіхів у районі Бахмута і навряд чи просуваються в заявленому темпі. Їхні деградовані сили не зможуть швидко поставити місто під загрозу неминучого оточення.

Російські війська 29 листопада досягли незначних успіхів у районі Бахмута Донецької області, але малоймовірно, що вони просувалися в тому темпі, про який повідомляють російські джерела.

Так вважають у Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики з посиланням на кадри з геолокацією повідомляють, що окупанти трохи просунулися на південний схід від Бахмута.

Але в ISW, як і раніше, не можуть підтвердити більшість інших заявлених росіянами успіхів навколо міста. Йдеться, зокрема, про заяви блогерів про те, що росіяни прорвали лінію оборони України на південь від Бахмута по трасі T0513 і просунулися у бік Часового Яру, що перерізало б одну з двох основних українських наземних комунікацій, що залишилися. Аналітики, як і раніше, вважають, що це є частиною інформаційної операції.

«ISW продовжує вважати, що російські сили, що деградували, навколо Бахмута навряд чи швидко поставлять Бахмут під загрозу неминучого оточення», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, напередодні в ISW також не підтвердили успішного просування російських військ у районі Бахмута.

У ЗСУ заявили, що окупантів під Бахмутом зупинять вогнем артилерії та, можливо, контратакою.

У вечірньому зверненні Володимир Зеленський назвав складною ситуацію на фронті. Він підтвердив, що, незважаючи на великі втрати, росіяни досі намагаються наступати на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: