Має символічне значення: у британській розвідці назвали причину запеклих боїв за Бахмут

Читать на русском
Захоплення Бахмута для окупантів мало б обмежену оперативну цінність, але це могло стати для рф насамперед символічною метою.
Getty Images

Захоплення Бахмута для окупантів мало б обмежену оперативну цінність, але це могло стати для рф насамперед символічною метою.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Російські сили продовжують спрямовувати значну частину своїх зусиль вздовж приблизно 15-кілометрової ділянки укріпленої лінії фронту навколо міста Бахмут у Донецькій області. Розвідники вважають, що загарбники хочуть оточити місто тактичним наступом на північ та південь. В останні дні, ймовірно, рф досягла невеликих успіхів на південному напрямку цього наступу, де вона прагне зміцнити обмежені плацдарми на захід від заболоченої місцевості навколо малої річки Бахмутка.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

Ще з початку серпня у кремлі зробили Бахмут пріоритетним напрямком своїх наступальних операцій. Та захоплення міста матиме обмежену оперативну цінність, хоча потенційно дозволить окупантам загрожувати більшим міським районам Краматорська та Слов'янська.

«Тим не менш, кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими вигодами. Існує реальна ймовірність того, що захоплення Бахмута стало насамперед символічним політичним завданням для росії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, минулої доби українські військові відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Червонопопівка Луганської області та Соледар, Опитне, Невельське, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині.

Додамо, аналітики Інституту вивчення війни заявили, що росія і, зокрема, президент володимир путін, заявами про переговори намагається отримати вигоду від бажання Заходу вести діалог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: