Зведення Генштабу: на Донбасі відбито атаки в районі 14 населених пунктів

Читать на русском
Окупанти наступають на Бахмутському напрямку, а на Авдіївському намагаються поліпшити тактичне становище. Тим часом у Криму готуються до мобілізації.

Сили оборони України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Григорівка, Виїмка, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Курдюмівка, Північне, Первомайське, Красногорівка та Мар’їнка на Донеччині.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

За добу окупанти завдали 5 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Харківської та Донецької областей, а також здійснили 30 авіаційних ударів по позиціях наших військ та понад 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по районах населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Бєлгородської області.

На Куп'янському, Новопавлівському, Запорізькому, Лиманському та Херсонському напрямках противник веде оборону.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

На Бахмутському напрямі противник продовжує зосереджувати основні зусилля веденні наступальних дій.

На Авдіївському напрямі окупанти намагаються покращити тактичне становище.

На тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни посилили фільтраційні заходи: зокрема, на пропускних пунктах на в'їзд та виїзд із міста Генічеськ окупанти перевіряють усі транспортні засоби, документи та телефони місцевих мешканців.

У Генштабі також повідомили, що у Криму співробітники військкоматів проводять підготовку до чергової хвилі мобілізації. За наявною інформацією, у Керчі проводяться звіряння даних військовозобов'язаних осіб на державних підприємствах.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Минулої доби наші воїни збили безпілотник. Крім того, підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 4 пункти управління, район зосередження особового складу та ОВТ, а також 5 інших важливих об'єктів окупантів.

Нагадаємо, напередодні у Генштабі повідомили, що у росії готуються до проведення чергової хвилі мобілізації, запланованої на січень-лютий 2023 року.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав два варіанти закінчення війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: