У Зеленського назвали втрати української армії в війні проти рф

Читать на русском
Втрати української армії в війні, яку розв'язала росія, становлять 13 тисяч загиблими. Про це повідомив радник ОПУ Михайло Подоляк в ефірі 24 каналу.

Втрати української армії в війні, яку розв'язала росія, становлять 13 тисяч загиблими.

Про це повідомив радник ОПУ Михайло Подоляк в ефірі 24 каналу.

«Безперечно, пані Урсула (голова Єврокомісії – ред.) помилилася – це очевидно. Тому вони видалили це відео, прибрали ці цифри – ми маємо офіційні оцінки Генштабу, які озвучує верховний головнокомандувач. Вони становлять від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих... Так, у нас більше втрат через поранення», - сказав радник.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

При цьому Подоляк наголосив, що кількість загиблих цивільних українців – «точно не 20 тисяч». Ця цифра, на його думку, є набагато більшою, особливо якщо врахувати, скільки масових поховань та катівень знаходять українські військові після деокупації тимчасово захоплених росіянами українських територій.

«Ми говоримо на різних міжнародних майданчиках, що росія воює не з військовими – там вона програє війну. Вона воює із цивільним населенням», - констатував Подоляк.

Нагадаємо, востаннє втрати ЗСУ у війні озвучували 22 серпня. Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що загинуло близько 9 тисяч українських військових.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у своєму зверненні 30 листопада озвучила оцінку втрат Збройних сил України – нібито вони складають 100 тисяч убитими.

У вересні Володимир Зеленський заявив, що на війні щодня гинуть близько 50 наших воїнів.

Пізніше президент зазначав, що втрати російської армії з початку вторгнення в 10 разів перевищують втрати українських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: