Нардепи адвокатимуть створення спецтрибуналу для путіна

Читать на русском
Українські парламентарі поїдуть у низку країн світу, щоб адвокатити створення спецтрибуналу для володимира путіна та його оточення.
Володимир путінФото – kremlin

Українська делегація парламентарів у ПАРЄ відправиться в тур Північною Америкою, а також столицями Німеччини, Франції та Великої Британії. Вони адвокатимуть питання створення спеціального трибуналу та президента рф володимира путіна та його близького оточення.

Про це повідомляється на сайті партії «Слуга народу».

За словами Марії Мезенцевою, яка є главою постійної делегації України у ПАРЄ, саме путін та його оточення зробили наказ «про напад на Україну, який у міжнародному праві однозначно кваліфікується як акт агресії». Вона нагадала, що повномасштабне вторгнення росії в Україну є не першим їхнім злочином.

Європарламент оголосив росію державою-спонсором тероризмуЄвропарламент ухвалив резолюцію, якою визнав, що росія є державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризму. Резолюція символічна.

«Війна проти України почалася у 2014-му році. До цього були і Молдова, і Чечня, і Грузія. Однак ми наполягаємо, щоб міжнародний трибунал сфокусувався саме на тих подіях, які відбулися в нашій державі після лютого. Що б не робили окупанти, ми бачимо, що план путіна зазнав краху. Українці не здадуться, і цю зиму ми однозначно переживемо, а потім буде наша спільна перемога з тими державами, які нас підтримують», – зазначила вона.

Також політик додала, що енергетичний шантаж Європи з боку росії не вдався. В ЄС знизили залежність від російського газу з 47% до 7%.

Нагадаємо, Естонія, Литва та Латвія закликали Євросоюз та міжнародних партнерів створити спеціальний трибунал для розслідування злочинів росії.

Цю ідею підтримали у Чехії. Також її прокоментував президент Латвії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: