Чехія визнала російський правлячий режим терористичним

Читать на русском
Парламент Чехії ухвалив резолюцію, в якій засуджує вторгнення росії в Україну і визнає російський режим терористичним.
Фото: radio.cz

Парламент Чехії ухвалив резолюцію, в якій засуджує вторгнення росії в Україну і визнає російський режим терористичним.

Відповідну резолюцію оприлюднено на сайті чеського парламенту.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

«За» проголосували 129 із 156 присутніх депутатів, проти були 14 депутатів від опозиційного руху.

У резолюції засуджується напад росії на Україну, російські удари по об'єктах енергетичної інфраструктури, а також не визнаються результати так званих «референдумів», на підставі яких рф анексувала окуповані території.

Парламент Чехії в ухваленій резолюції наголошує, що дії росії призводять до «широких обмежень або перебоїв у подачі електроенергії, води або тепла, наражаючи на небезпеку громадянське населення».

Депутати підтримали ініціативу створити спеціальний суд для судового переслідування за злочини агресії, а також під керівництвом Міжнародного кримінального суду розслідувати та покарати винних у військових та злочинах проти людяності, вчинених рф.

Нагадаємо, раніше Сенат Польщі, сейм Литви та парламент Естонії також визнали російський режим терористичним.

Парламент Словаччини днями також прийняв ухвалу, в якій засуджуються атаки росії на громадянську інфраструктуру України і наголошується, що в них є ознаки геноциду українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: