У Чехії виступили за створення трибуналу над керівництвом рф

Читать на русском
Чехія підтримує ідею створення спецтрибуналу, щоб покарати вище російське керівництво за війну в Україні.
Getty Images

Чехія підтримує ідею створення спецтрибуналу, щоб покарати вище російське керівництво за війну в Україні.

Про це написав міністр закордонних справ республіки Ян Ліпавський у Твіттері.

«Чехія належить до країн, які хотіли би створення спеціального трибуналу, який буде судити найвище політичним керівництво росії за злочини в Україні. Будь-які політичні лідери держави мають нести відповідальність за те, що розв’язали війну», – йдеться в повідомленні.

Спецтрибунал для путіна: чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочиниІснує міжнародний механізм, який вже був успішно застосований у світовій історії – коли потрібно було позбавити влади та притягнути до суду військового злочинця, президента Югославії

Міністр наголосив, що зараз не час розмовляти про мирні перемовини з росією, адже кремль розуміє лише мову сили.

«Потрібна жорстка позиція: якщо ми хочемо безпеки, мають діяти правила, які ми маємо забезпечувати на міжнародному рівні», – додав Ліпавський.

Нагадаємо, Естонія, Литва та Латвія закликали Євросоюз та міжнародних партнерів створити спеціальний трибунал для розслідування злочинів росії.

Раніше Дмитро Медведєв прокоментував створення трибуналів для розслідування дій росії. Як він заявив, спроба покарати країну із найбільшим ядерним потенціалом «потенційно створює загрозу існуванню людства».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: