США виділили 20 млн доларів на ініціативу Grain from Ukraine

Читать на русском
США надали 20 млн. доларів на підтримку ініціативи Grain from Ukraine, спрямованої на подолання зернової кризи в країнах Африки та Азії.

США надали 20 млн. доларів на підтримку ініціативи Grain from Ukraine, спрямованої на подолання зернової кризи в країнах Африки та Азії.

Про це йдеться в заяві посла США в Україні Бріджет Брінк.

Зернову угоду продовжили на чотири місяці – МінінфраструктуриУ Стамбулі ухвалили рішення щодо продовження дії зернової угоди на 120 днів. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

«Поки росія використовує продовольство як зброю, президент Володимир Зеленський та Україна вживають заходів, щоб зменшити продовольчу небезпеку, спричинену війною росії. $20 млн підтримки США від USAID (Агентство США з міжнародного розвитку - ред.) через WFP (Всесвітня продовольча програма - ред.) вже допомагають доставляти зерно з України тим, хто його найбільше потребує», - написала вона.

Брінк відвідала Одесу разом із координатором санкцій Держдепу Джимом О'Брайєном та міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим. Вона зазначила, що українські фермери, експортери та порти швидко працюють над транспортуванням мільйонів тонн українського зерна через «зерновий коридор».

Нагадаємо, Польща виділить 20 млн. євро на ініціативу «Зерно з України».

Україна хоче продовжити зернову ініціативу на безстроковій основі. Для цього влада планує розширити «зерновий коридор» на інші українські порти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: