США хочуть створити групу для допомоги Україні в енергетичній сфері – NYT

Читать на русском
США працює над створенням групи союзників України для постачання обладнання, необхідного для відновлення енергомережі після російських ударів.

США працюють над створенням робочої групи для допомоги Україні у ремонті енергетичного обладнання та захисті електростанцій від російських атак.

Про це повідомляє New York Times.

За інформацією видання, переговори розпочали на початку листопада на зустрічі міністрів закордонних справ країн «Великої сімки» у Мюнстері.

Енергетична «контактна група» зосереджена на цих країнах та їхніх близьких партнерах, і очікується, що вона знову збереться наступного місяця у Парижі.

Планується, що група працюватиме за аналогією з Контактною групою з оборони України, яку США організували на початку квітня, об'єднавши десятки союзників для надання довгострокової військової допомоги.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що США додатково нададуть 53 мільйони доларів на підтримку енергосистеми України після російських ракетних ударів.

У НАТО також заявили, що допомагатимуть Україні у відновленні її енергетичної інфраструктури та захисті від ракетних атак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: