У розвідці спрогнозували, коли росія може завдати наступного масованого удару

Читать на русском
Росії потрібно близько тижня, щоб підготуватися до наступного масованого удару, заявили у розвідці. Але запаси високоточної зброї окупантів значною мірою виснажені.
Фото: Укрінформ

Росії потрібен плюс-мінус тиждень, щоб підготуватися до наступного масованого ракетного обстрілу України. Немає сумнівів, що агресор продовжить атаки на міста та критичну інфраструктуру.

Про це в ефірі телемарафону сказав представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

«Нас намагаються зламати, занурити у темряву та холод у період війни та змусити до переговорів на умовах агресора. Не вийде. Ми розуміємо, що періодичність (масованих ракетних ударів – ред.) – приблизно тиждень плюс. Це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного масованого ракетного удару. Україна, у свою чергу, готується до подальшої ефективної роботи систем ППО. Але те, що терористичний режим продовжуватиме ці атаки, на жаль, немає сумнівів», – заявив Юсов.

Він зазначив, що запаси високоточної зброї росії значною мірою виснажені, але вона має й інше озброєння – за точністю окупанти «особливо і не женуться».

Найбільші запаси ракет у росії, за словами представника розвідки, до систем С-300. «Це означає, що насамперед загроза є для прифронтових міст – Запоріжжя, Харків, Миколаїв, Херсон. На жаль, це міста, куди С-300 добивають», – зазначив Юсов.

Нагадаємо, 23 листопада російські війська випустили по Україні майже 70 крилатих ракет. Система ППО знищила 51 ракету та п'ять дронів-камікадзе.

У ЗСУ при цьому заявили, що окупанти вже відчувають серйозну нестачу крилатих ракет, тому можуть стріляти по Україні ракетами з так званого недоторканного запасу.

«Слово і діло» порівняло масовані атаки рф 10 жовтня, 15 і 23 листопада.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: