Італійський парламент скасував голосування щодо продовження військової допомоги України

Читать на русском
Адміністрація колишнього прем'єр-міністра Маріо Драгі запровадила заходи, які дали змогу відправляти зброю до Києва без дозволу парламенту на кожну партію.
Укрінформ

Правлячі партії Італії у вівторок, 29 листопада, відкликали поправку, яка б дозволяла уряду країни продовжувати постачання зброї в Україну протягом 2023 року.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно зі словами джерела ЗМІ, у парламенті Італії скасували голосування після того, як опозиція закликала до ухвалення окремого указу з цього питання.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Після вторгнення росії в Україну адміністрація колишнього прем'єр-міністра Маріо Драгі запровадила заходи, які дали змогу відправляти зброю до Києва без дозволу парламенту на кожну партію.

Зазначається, що термін дії цієї домовленості спливає наприкінці року, і коаліція, яка підтримує прем'єр-міністра Джорджію Мелоні, спочатку намагалася продовжити її до 31 грудня 2023 року, внісши поправки до постанови уряду.

Водночас, основна опозиційна група - лівоцентристська Демократична партія - поскаржилася, що указ не має прямого стосунку до України, та звинуватила уряд у порушенні парламентських правил.

У відповідь міністр зі зв'язків з парламентом Лука Чиріані заявив, що уряд розгляне можливість окремого указу.

Варто зазначити, що Мелоні є стійким прихильником України, тоді як її союзники Сальвіні та Берлусконі були двозначними через свої зв'язки з рф та її президентом путіним.

Раніше ми повідомляли, що Італія планує продовжити декрет про постачання зброї в Україну протягом наступного року.

Нагадаємо, на початку листопада повідомлялося, що Італія готова надати Україні системи ППО SAMP-T та Aspide.

Також стало відомо, що США екстрено виділять понад 50 млн доларів на відновлення енергосистеми України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: