Boeing запропонував постачати Україні високоточні боєприпаси для наземних ракетних систем – Reuters

Читать на русском
Пентагон розглядає пропозицію Boeing про постачання Україні малогабаритних бомб, які можна встановити на ракетні системи, які вже є в України.
mil.in.ua

Пентагон розглядає пропозицію Boeing про постачання Україні малогабаритних високоточних боєприпасів (GLSDB), які можна встановлювати на ракетні системи, які вже є в України. Це дозволить Києву завдати удару «далеко в тил росії».

Про це пише Reuters з посиланням на джерела та документ, який є у розпорядженні агентства.

За словами джерел, запропонована Boeing система GLSDB є одним із приблизно півдюжини планів із запуску у виробництво нових боєприпасів для України та східноєвропейських союзників Америки.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

GLSDB може бути доставлена вже навесні 2023 року. Система поєднує в собі бомбу малого діаметра GBU-39 (SDB) з ракетним двигуном M26, обидва широко поширені на складах США.

Хоча США відхилили запити на ракету ATACMS з дальністю майже 300 км, дальність польоту GLSDB в 1510 км дозволить Україні вразити військові цілі, які були поза досяжністю.

GLSDB створюється спільно SAAB AB (SAABb.ST) та Boeing з 2019 року. Згідно з документом — пропозицією Boeing європейському командуванню США (EUCOM), яке займається постачанням зброї в Україну, — основні компоненти GLSDB надходитимуть із поточних американських складів.

Бомба управляється за допомогою GPS, може усувати деякі електронні перешкоди, використовуватися в будь-яких погодних умовах і має невеликі складні крила, які дозволяють планувати на ціль.

Нагадаємо, видання The New York Times писало, що із 30 країн-членів НАТО 20 вичерпали запаси озброєнь, які могли постачати Україні.

За інформацією іншого ЗМІ, низка західних компаній почали розширювати свої потужності та збільшувати виробництво зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: