Італія надасть Україні самохідні гаубиці, РСЗВ та артилерію: ЗМІ повідомили подробиці

Читать на русском
Попередній італійський уряд на чолі з Маріо Драгі виділив Україні значну кількість важкого озброєння, що до останнього часу трималося у таємниці.
PzH 2000фото: ВВС

Італія планує передати Україні по кілька одиниць німецьких Panzerhaubitze 2000, РЗСВ М270, та чималу кількість старіших гаубиць M109.

Про це повідомляє видання La Repubblica.

Зазначається, що Італія планує передати дві зі своїх вісімнадцяти установок M270 - попередника HIMARS на гусеничному ходу та з 12 ракетами. Також Рим збирається передати шість своїх самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, приєднуючись до Нідерландів та Німеччини. Рішення про це приймали ще за попереднього уряду на чолі з Маріо Драгі.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

Також в одному з останніх рішень уряду Драгі йшлося про самохідні гаубиці M109. У роки «холодної війни» Італія виготовила сотні таких гаубиць, дещо оновивши американську модель, а з 2000-х років почала знімати їх з озброєння. Видання пише, що може йтися про «від 20 до 30 одиниць, хоча точна цифра залишається цілковитою таємницею». Перед відправкою в Україну зброя пройде техогляд.

Як повідомляється, нібито можуть бути передані також гусеничні бронетранспортери M113 зі складів армії.

Водночас, ЗМІ нагадує, що Італія вже надавала Україні інші 155-мм гаубиці Fh70, які зробили значний внесок під час весняно-літньої битви за Донбас та повернення окупованої Харківщини, та броньовані позашляховики Lince, які використовуються переважно на півдні.

Нагадаємо, що Україна розраховує отримати італійські системи ППО SAMP-T.

Раніше ЗМІ розповіли, коли нова прем'єрка Італії може приїхати до України.

Також нагадаємо, що Литва відремонтує для українських військових щонайменше 12 німецьких самохідних артилерійських установок PzH 2000.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: