Військові розповіли, через що сьогодні оголошували масштабну повітряну тривогу

Читать на русском
В Україні сьогодні вдень оголошували повітряну тривогу у всіх областях через загрозу ворожого ракетного удару.

В Україні сьогодні вдень оголошували повітряну тривогу у всіх областях через загрозу ворожого ракетного удару. Росіяни могли застосувати наземне озброєння.

Про це повідомив спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону у вівторок, 29 листопада.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

«Повітряна тривога може бути оголошена у багатьох випадках. Є ймовірна загроза атак, наприклад, з морського напряму...Є інформація, яка може містити такі дані, що є загроза ракетного удару балістичними ракетами... Сьогодні була загроза удару ракетним озброєнням, ймовірно, наземним. Тобто, була загроза застосування оперативно-тактичних комплексів», - розповів Ігнат.

Зазначимо, сьогодні в Україні близько 12:40 було оголошено повітряну тривогу в усіх областях, крім тимчасово окупованого Криму. Згодом тривога повторювалася, але не по всій країні.

Нагадаємо, останній масований ракетний удар росія завдала по Україні 23 листопада. До цього – 15 листопада, а також 10 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський попереджав, що рф готує нові ракетні удари. У розвідці приблизно спрогнозували, коли очікується нова атака військ росії.

Напередодні у Чорне море – вперше за кілька діб – вийшов російський носій ракет «Калібр».

Сьогодні Ігнат запевнив, що Повітряні сили ЗСУ готові відбити новий ракетний удар росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: