Загроза нового удару: у Чорне море знову вийшов російський ракетоносій

Читать на русском
Вперше за кілька днів росія вивела в Чорне море носій крилатих ракет Калібр. Це може говорити про підготовку росіянами нової атаки.
фото Міноборони рф

Вперше за кілька днів росія вивела у Чорне море носій крилатих ракет «Калібр». Це може говорити про підготовку росіянами нових масованих ударів по Україні.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила спікер оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

У розвідці спрогнозували, коли росія може завдати наступного масованого ударуРосії потрібно близько тижня, щоб підготуватися до наступного масованого удару, заявили у розвідці. Але запаси високоточної зброї окупантів значною мірою виснажені.

«У Чорному морі з'явився за тривалий час, кілька діб не було, ракетоносій на бойовому чергуванні. Це надводний ракетоносій, що несе вісім ракет типу Калібр на своєму борту. Це свідчить, що підготовка йшла», – сказала вона.

Крім того, за словами Гуменюк, у ворожих пунктах базування також знаходяться укомплектовані ракетоносії, які можуть бути залучені до атаки протягом кількох годин.

«Потрібно усвідомлювати, що сигнали повітряної тривоги та тяжіння нашого ворога до своїх традицій може бути критичним. Ймовірно, початок тижня буде ознаменовано такою атакою», – повідомила Гуменюк.

Вона додала, що, незважаючи на шторм у морі, це не завадить росіянам здійснювати ракетні обстріли, оскільки дані носії мають можливість для пусків навіть у таких погодних умовах.

Нагадаємо, остання масована ракетна атака росії на Україну була 23 листопада. До цього – 15 листопада, а також 10 жовтня.

Після масштабного ракетного обстрілу 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей України.

Українців попередили, що існує можливість нових ударів з боку російських окупантів і подальшого блекауту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: