В одній із областей митрополит УПЦ МП працював на користь росії – СБУ

Читать на русском
У Вінницькій області митрополит УПЦ МП працював на користь росії та розпалював міжнаціональну ворожнечу.

Служба безпеки викрила керівника однієї з єпархій УПЦ МП у Вінницькій області, який виправдовував агресію росії і розпалював міжконфесійну ворожнечу серед віруючих.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у середу, 12 жовтня.

Колишнього заступника глави української розвідки підозрюють у держзрадіЕксзаступник голови ГУР, який обіймав посаду у 2008-2010 роках, передавав російським спецслужбам інформацію про актуальну військово-політичну ситуацію в Україні.

Слідство встановило, що навіть після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ до України священнослужитель підтримував політику кремля та схвалював дії росії.

Митрополит на власному Інтернет-ресурсі розміщував публікації, що містять заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправний характер дій зловмисника.

Під час санкціонованих обшуків будинку та у храмах правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні термінали, друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу, інші речові докази, спрямовані на експертизу.

У межах кримінального провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, релігійної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) ККУ вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Нагадаємо, раніше нардепу Кузьміну повідомили про підозру у держзраді.

Також повідомлялося, що ексглаву СБУ у Харківській області затримали за підозрою у держзраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: