У Держдепартаменті США озвучили причини, з яких бояться визнати росію спонсором тероризму – ЗМІ

Читать на русском
Держдепартамент побоюється низки негативних наслідків, якщо росію визнають країною-терористом - під загрозою може опинитися низка домовленостей
Держдепартамент СШАProbationer Probationer

Державний департамент США неофіційно направив до Конгресу інформацію про причини, через які досі затягується питання щодо визнання росії державою, яка спонсорує тероризм.

Про це повідомляє американське видання Politico.

Так, за даними видання, Держдепартамент побоюється низки негативних наслідків, якщо hосію визнають країною-терористом. Зокрема, під загрозою можуть опинитися угоди в Стамбулі щодо експорту українського зерна - як відомо, російські терористи погодилися на це тільки за умови зняття обмежень на постачання російського продовольства на світовий ринок.

Блінкен не готовий визнати рф державою-спонсором тероризму – NYTДержсекретар США Ентоні Блінкен побоюється ухвалити рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму, попри відповідну резолюцію Сенату.

Складніше стане також продовжувати та підтримувати роботу у сфері контролю ядерного озброєння, а також опиняться в підвішеному стані деякі інші угоди.

Тим часом Сенат США вимагає від адміністрації президента Джозефа Байдена визнати росію країною, яка спонсорує тероризм. Вимога сенаторів звучить на тлі того, що Росія вторглася в Україну і здійснює там численні акти терору та воєнні злочини.

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі також зажадала від держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити росію державою-спонсором тероризму, інакше в іншому випадку це зробить Конгрес.

У Європі втомилися чекати, поки США розгойдається, і почали діяти самі. Сейм Латвії 11 серпня прийняв заяву, в якій дії росії щодо мирних жителів України визнані тероризмом, а росія – державою, що підтримує тероризм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: